15 August 2016

VT_Basketbal - Een template voor sportclubs

1555 keer

Basketbal is één van de populairste sporten op de wereld. Miljoenen fans besteden hun tijd aan het zoeken van informatie over de gespeelde wedstrijden en de resultaten daarvan. Deze template gemaakt door Vtem met de toepasselijke naam basketbal is uitermate geschikt voor een sportvereniging. Het heeft niet alleen een hele mooie uitstraling, maar de template biedt ook veel mogelijkheden om nuttige informatie te herbergen. Is jouw (sport)club op zoek naar een nieuwe website, dan is dit zeker een aanrader om eens goed te bekijken.

 Categorie:  2
 Geschikt voor:  joomla36
 Onderwerp:  Sport, Zakelijk, Blogs
 Voorbeeld site:  klik hier
 Ontwerper:  Vtem 

 

Template beschrijving

Het eerste dat opvalt zijn de mooie actiefoto's op de homepagina van bekende sporters. De slider in deze template maakt het mogelijk en heeft verschillende mogelijkheden tot overgang naar een andere foto. Verder is de website gemakkelijk zelf te configureren naar eigen smaak, maar heeft zelf al vijf basisstijlen in verschillende kleuren en ontwerpen. Daarnaast zijn er zo'n 500 webfonts (lettertypes) te gebruiken, waardoor je helemaal in eigen stijl de site kunt opmaken en zien in welke browsers jouw lettertype het beste uitkomt. Het navigeren gaat via de menu's die zowel horizontaal als verticaal zijn in te stellen.

Het installeren van deze template kan erg gemakkelijk met de bijgevoegde documentatie. Er is een mogelijkheid om alleen de template te installeren in een al geinstalleerde joomla versie of je kunt het complete 'quickstart' pakket downloaden naar je server. Hiermee wordt niet alleen de template geinstalleerd, maar ook de gehele joomla versie waarin deze is opgemaakt. Een precieze kopie van het voorbeeld dus.

Specifieke eigenschappen:

  • De template wordt voortdurend geupdate naar de laatste versie van Joomla
  • De template is compleet met alle data als in het voorbeeld over te nemen met de quickstart
  • De template is gemaakt met een compressie van javascript en CSS om de website te versnellen
  • De layout van de template bevat 48 posities voor de modules en vijf verschillende stijlkleuren
  • De template heeft de mogelijkheid om de achtergrondafbeelding te wijzigen
  • De template ondersteunt Google fonts en mogelijkheid tot links naar rechts en rechts naar links talen
  • De template ondersteunt het K2 component met vele andere populaire extensies
  • Het quickstartpakket komt met de CMS  Joomla 3.6 versie

Algemene eigenschappen:

Krachtige navigatie
In de fraai versierde drop-down lijsten zijn veel functies geïntegreerd, die goede navigatie mogelijk maken. Al deze drop-down menu's zijn aan te passen in de template.

Responsive design
De template is zo gemaakt dat de lay-out zich zal aanpassen aan elke schermresolutie van bijvoorbeeld een mobiele telefoon, een tablet, een laptop of een desktop.

HTML5 & CSS3
De template is gemaakt met de modernste webtechnologieën, die vele voordelen biedt. Bij dit ontwerp is gebruik gemaakt van HTML5, CSS3, JQuery en bootstrap.

quickstartQuick Start
Binnen enkele minuten kun je met behulp van de quick-start map een exacte kopie van de voorbeeld template op je eigen server zetten, inclusief stijl en content.

CrossBrowserUniversele browsers
De template is zo gemaakt dat deze in alle populaire browers, zoals Safari, Firefox, Chrome, Yandex, Opera, Netscape en Internet Explorer 10+ te bekijken is.

SEOSEO optimalisatie
De template is volledig geoptimaliseerd voor SEO. Hiermee wordt jouw site nog beter vindbaar in Google en hoef je niet veel extra meer te ondernemen.

JD designer

Deze Joomla designer is onder andere gespecialiseerd in het installeren, aanpassen en bewerken van templates.

Over ons

Joomla designers is een groep van enthousiaste mensen, die nu uit vier designers bestaat. Wat ooit begon als onze hobby, is nu uitgegroeid tot een gezonde 'verslaving'. Nog elke dag leren wij, bij het maken van nieuwe websites.

Joomla designers: Joomla-designers.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven wat Joomla designers voor jou kan betekenen en aanbiedt? Schrijf je dan in voor onze maandelijke nieuwsbrief.