23 August 2016

JA_Platon - Een ideale template voor universiteiten en scholen

1602 keer

Universiteiten en scholen zoeken naar een website die voor hun gebruikers makkelijk, duidelijk en zeer toegankelijk is. De Platon template gemaakt door JoomlArt is hier speciaal voor gemaakt. De template geeft op de homepagina een duidelijk overzicht voor de gebruiker, zodat zij snel hun weg op de website zullen vinden. Deze template is ook geschikt om te dienen als portal waarop medewerkers en (eind)gebruikers kunnen inloggen. De template is kortom ideaal voor een organisatie, die veel gebruikers op de website wilt toelaten en hier ook nog controle op wilt hebben. 

 Categorie:  3
 Geschikt voor:  joomla36
 Onderwerp:  Onderwijs, Blogs, Portals
 Voorbeeld site:  klik hier
 Ontwerper:  JoomlArt

 

Template beschrijving

De template geeft een frisse heldere structuur aan, doordat deze opgebouwd is in blokken. Vanaf de homepagina kan er op vele manieren worden doorgeklikt naar de achterliggende informatie. Al eerder werd genoemd dat deze site daarom zeer geschikt is voor organisaties die met het onderwijs te maken hebben of zelf onderwijs geven of verzorgen. De template heeft ook een geïntegreerd forum en is geheel in de opmaak van de template gemaakt. Deze zit ook al ingebouwd als je het quickstart pakket gebruikt.

Het installeren van deze template kan erg gemakkelijk met de bijgevoegde documentatie. Er is een mogelijkheid om alleen de template te installeren in een al geinstalleerde joomla versie of je kunt het complete 'quickstart' pakket downloaden naar je server. Hiermee wordt niet alleen de template geinstalleerd, maar ook de gehele joomla versie waarin deze is opgemaakt. Een precieze kopie van het voorbeeld dus.

Specifieke eigenschappen:

  • De template wordt voortdurend geupdate naar de laatste versie van Joomla
  • De template is compleet met alle data als in het voorbeeld over te nemen met de quickstart
  • De template is gemaakt met een compressie van javascript en CSS om de website te versnellen
  • De layout van de template bevat 30 posities voor de modules en vijf verschillende stijlkleuren
  • De template heeft de mogelijkheid om de achtergrondafbeelding te wijzigen
  • De template ondersteunt Google fonts en mogelijkheid tot links naar rechts en rechts naar links talen
  • De template ondersteunt het K2 component, Kunena forum, JomSocial en andere populaire extensies
  • Het quickstartpakket komt met de CMS  Joomla 3.6 versie

Algemene eigenschappen:

Krachtige navigatie
In de fraai versierde drop-down lijsten zijn veel functies geïntegreerd, die goede navigatie mogelijk maken. Al deze drop-down menu's zijn aan te passen in de template.

Responsive design
De template is zo gemaakt dat de lay-out zich zal aanpassen aan elke schermresolutie van bijvoorbeeld een mobiele telefoon, een tablet, een laptop of een desktop.

HTML5 & CSS3
De template is gemaakt met de modernste webtechnologieën, die vele voordelen biedt. Bij dit ontwerp is gebruik gemaakt van HTML5, CSS3, JQuery en bootstrap.

quickstartQuick Start
Binnen enkele minuten kun je met behulp van de quick-start map een exacte kopie van de voorbeeld template op je eigen server zetten, inclusief stijl en content.

CrossBrowserUniversele browsers
De template is zo gemaakt dat deze in alle populaire browers, zoals Safari, Firefox, Chrome, Yandex, Opera, Netscape en Internet Explorer 10+ te bekijken is.

SEOSEO optimalisatie
De template is volledig geoptimaliseerd voor SEO. Hiermee wordt jouw site nog beter vindbaar in Google en hoef je niet veel extra meer te ondernemen.

JD designer

Deze Joomla designer is onder andere gespecialiseerd in het installeren, aanpassen en bewerken van templates.

Over ons

Joomla designers is een groep van enthousiaste mensen, die nu uit vier designers bestaat. Wat ooit begon als onze hobby, is nu uitgegroeid tot een gezonde 'verslaving'. Nog elke dag leren wij, bij het maken van nieuwe websites.

Joomla designers: Joomla-designers.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven wat Joomla designers voor jou kan betekenen en aanbiedt? Schrijf je dan in voor onze maandelijke nieuwsbrief.