27 August 2016

RT_Tessellate - Een universele template met mooie portfolio

1401 keer

Deze universele template genaamd Tessellate is gemaakt door Rockettheme. De template is opgebouwd in blokkenvorm en heeft veel ruitvormige en schuine elementen, die je niet zo snel op websites zult tegenkomen. Hierdoor kan je met deze website indruk maken. Ook is deze template in verschillende kleuren te veranderen, waardoor alles een opvallend kleurrijk geheel wordt. In deze template is veel aandacht besteed aan het weergeven van een portfolio (afbeeldingen), zodat deze zeer aantrekkelijk de boventoon voeren op de site.

 Categorie:  2
 Geschikt voor:  joomla3x
 Onderwerp:  Universeel, Blogs
 Voorbeeld site:  klik hier
 Ontwerper:  Rocket Theme

 

Template beschrijving

De template heeft zes verschillende vooraf geïnstalleerde kleuroplossingen, die gebasseerd zijn op donkerblauw, geel, groen, donkerblauw, paars en rood. In de backend kan de administrator deze kleuren naar eigen inzicht wijzigen. Verder valt direct op dat de achtergrond van de kop bewegend is gemaakt dat de site ook gelijk een aparte sfeer meegeeft. Onder de naam is een mooie manier voor sociale netwerken (facebook en twitter) toegevoegd in een schuine vorm. In het middengedeelte kan je veel informatie kwijt. Eronder is de mogelijkheid om veel afbeeldingen te laten zien. Ook is er een slider gemaakt waardoor er in één keer een nieuwe afbeeldingsrij wordt getoond. Onderaan de pagina is er de mogelijkheid voor informatie over het bedrijf en uiteraard een invulveld voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief.

Het installeren van deze template kan erg gemakkelijk met de bijgevoegde documentatie. Er is een mogelijkheid om alleen de template te installeren in een al geinstalleerde joomla versie of je kunt het complete 'quickstart' pakket downloaden naar je server. Hiermee wordt niet alleen de template geinstalleerd, maar ook de gehele joomla versie waarin deze is opgemaakt. Een precieze kopie van het voorbeeld dus.

Specifieke eigenschappen:

  • De template wordt voortdurend geupdate naar de laatste versie van Joomla
  • De template is compleet met alle data als in het voorbeeld over te nemen met de quickstart
  • De template is gemaakt met een compressie van javascript en CSS om de website te versnellen
  • De layout van de template bevat 89 posities voor de modules en zes verschillende stijlkleuren
  • De template heeft de mogelijkheid om de achtergrondafbeelding te wijzigen
  • De template ondersteunt Google fonts en mogelijkheid tot links naar rechts en rechts naar links talen
  • De template ondersteunt het K2 component met vele andere populaire extensies
  • Het quickstartpakket komt met de CMS  Joomla 3.5 versie

Algemene eigenschappen:

Krachtige navigatie
In de fraai versierde drop-down lijsten zijn veel functies geïntegreerd, die goede navigatie mogelijk maken. Al deze drop-down menu's zijn aan te passen in de template.

Responsive design
De template is zo gemaakt dat de lay-out zich zal aanpassen aan elke schermresolutie van bijvoorbeeld een mobiele telefoon, een tablet, een laptop of een desktop.

HTML5 & CSS3
De template is gemaakt met de modernste webtechnologieën, die vele voordelen biedt. Bij dit ontwerp is gebruik gemaakt van HTML5, CSS3, JQuery en bootstrap.

quickstartQuick Start
Binnen enkele minuten kun je met behulp van de quick-start map een exacte kopie van de voorbeeld template op je eigen server zetten, inclusief stijl en content.

CrossBrowserUniversele browsers
De template is zo gemaakt dat deze in alle populaire browers, zoals Safari, Firefox, Chrome, Yandex, Opera, Netscape en Internet Explorer 10+ te bekijken is.

SEOSEO optimalisatie
De template is volledig geoptimaliseerd voor SEO. Hiermee wordt jouw site nog beter vindbaar in Google en hoef je niet veel extra meer te ondernemen.

JD designer

Deze Joomla designer is onder andere gespecialiseerd in het installeren, aanpassen en bewerken van templates.

Over ons

Joomla designers is een groep van enthousiaste mensen, die nu uit vier designers bestaat. Wat ooit begon als onze hobby, is nu uitgegroeid tot een gezonde 'verslaving'. Nog elke dag leren wij, bij het maken van nieuwe websites.

Joomla designers: Joomla-designers.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven wat Joomla designers voor jou kan betekenen en aanbiedt? Schrijf je dan in voor onze maandelijke nieuwsbrief.