Domeinnamen

Een domeinnaam is een geregistreerde naam, die wordt vastgelegd in het DNS (Domain Name System), waarna je op het internet op deze naam (het domein) kunt zoeken en gevonden worden. Iedere domeinnaam bestaat uit een naam met daarachter een land- of een generieke code. Hieronder wat voorbeelden van land- en generieke codes.

Land codes (ccTLD)    Generieke codes (gTLD)
 Nederland  .nl     .com  .org
 België  .be     .info   .nu
 Duitsland   .de     .net   .eu
 Frankrijk  .fr    .cc  .club


Regels voor een domeinnaam

Voor je een domeinnaam wilt vastleggen is het raadzaam om goed na te denken over die naam. Het is hierbij handig om te kiezen voor een naam die goed in het gehoor klinkt en daarbij makkelijk te onthouden is. Houd er ook rekening mee dat deze naam in je e-mailadressen gebruikt zal gaan worden (bijvoorbeeld: ). Verder zijn er nog wat eisen waaraan een domeinnaam moet voldoen, zoals:

  • Je domeinnaam mag alleen letters (A-Z), cijfers (0-9) en of het minteken (-) bevatten.
  • Je domeinnaam moet minimaal twee en maximaal 63 tekens bevatten.
  • Je domeinnaam mag niet in strijd zijn met de openbare orde.

Domeinnaam registreren

Als je een naam hebt verzonnen, is het noodzaak om eerst na te gaan of deze naam niet door iemand anders wordt gebruikt. Hiervoor moet je dus je verzonnen naam controleren op beschikbaarheid. Als deze namelijk niet beschikbaar is, zul je een andere naam moeten verzinnen of gebruik maken van bijvoorbeeld cijfer en het minteken. Als de naam wel beschikbaar is, kun je hem gaan registreren. Wacht niet te lang met het registreren, want zolang de naam nog vrij is, kan iedereen deze naam ook vastleggen.

klik hier voor de prijzen

Over ons

Joomla designers is een groep van enthousiaste mensen, die nu uit vier designers bestaat. Wat ooit begon als onze hobby, is nu uitgegroeid tot een gezonde 'verslaving'. Nog elke dag leren wij, bij het maken van nieuwe websites.

Joomla designers: Joomla-designers.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven wat Joomla designers voor jou kan betekenen en aanbiedt? Schrijf je dan in voor onze maandelijke nieuwsbrief.