Webshops

Webwinkels zijn niet meer weg te denken in onze tijd. Waar we vroeger uren door de stad heen liepen, zitten we nu in een luie stoel te kijken welke produkten we willen aanschaffen. Ook voor de webshop geldt dat u een keuze kunt maken uit één van de templates, waarvan u hiernaast voorbeelden ziet afgebeeld. Uiteraard geldt hier ook dat het niet uitmaakt of de template voor een ander produkt is gemaakt als waar u het voor wilt gaan gebruiken. U krijgt bij deze template dezelfde standaard onderdelen en extensies als bij een website. Klik hier als u deze wilt bekijken.

Een webshop in Joomla maken wij alleen in VirtueMart 3 of Hikashop, waarbij elk zijn eigen voor- en nadelen heeft. Hieronder een korte uitleg over beide componenten. Wilt u meer uitleg klik dan op het logo van het component voor meer informatie.

virtuemart logo

VirtueMart is de oudste speler op het gebied van online shopping. Het is een zeer uitgebreid component wat naadloos geïntereerd kan worden in Jooma en geheel gratis te downloaden is. Het component is door een groep vrijwilligers ontwikkeld, waardoor het dus eigenlijk van niemand en tegelijkertijd van iedereen is. Dit betekent dan ook weer dat je heel makkelijk via forums andere VirtueMart gebruikers om hulp kunt vragen.

Het nadeel van VirtueMart is dat het zeer omvangrijk is en je makkelijk, zeker in het begin, het overzicht kwijt raakt. De lang verwachte versie van VirtuMart 3 is inmiddels uitgebracht  en die werkt uitstekend met Joomla 3.x. Bij VirtueMart kan je makkelijk betaalmogelijkheden zoals IDEAL en RABO Omnikassa om betalingen makkelijk te ontvangen, integreren. Houd er wel altijd rekening mee dat je goed leest welke kosten er aan de transacties zitten en dat je naast het kopen van deze plugin, altijd een abonnement moet afsluiten bij uw eigen bank.

Aangezien VirtueMart gratis te downloaden is, is het zeker voor mensen, die net starten, goed om hiermee te oefenen. Daarnaast blijft dit component zeer geschikt voor middelgrote en grote webwinkels en wordt nog steeds graag gebruikt.

Hikashop is een relatief nieuw component, maar heeft heel snel bekendheid gekregen en wordt door steeds meer webwinkels gebruikt. Hikashop is een relatief 'licht' component en dus zeer geschikt als je niet een al te grote webruimte tot je beschikking hebt.

De standaard versie van Hikashop is goed te gebruiken, maar in het component kun je ook mogelijkheden toevoegen door het gebruik van plugins. Een goed voorbeeld hiervan zijn de betaalplugins. Hikashop komt standaard met meer dan 70 betaalplugins. Naast de standaard plugins zijn er 2 grote koppelingen voor iDEAL met Hikashop. Dat zijn JDiDEAL en CCiDEAL. Qua functionaliteit en prijs zit er bijna geen verschil in deze koppelingen.

Hikashop is verder zeer geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven cq. winkels. Het onder de knie krijgen van het webshop navigatiemenu en het feit dat uitbreidingen niet helemaal gratis zijn, zijn de enige punten, die wij als nadeel voor deze extensie hebben beoordeeeld. Verder is Hikashop snel in te richten om zo ook snel een webshop online te zetten. Als laatste heeft Hihashop veel mogelijkheden voor SEO (zoekoptimalisatie) ingebouwd.

Heeft u toch nog vragen over de (nieuw) te ontwikkelen webshop en vindt u hierop geen antwoord op onze site, dan kunt u ons een mail sturen of gebruik maken de 'Bel me terug' mogelijkheid hiernaast. Geef uw voorkeur aan en wij bellen u geheel vrijblijvend op de gewenste tijd terug.

 

Over ons

Joomla designers is een groep van enthousiaste mensen, die nu uit vier designers bestaat. Wat ooit begon als onze hobby, is nu uitgegroeid tot een gezonde 'verslaving'. Nog elke dag leren wij, bij het maken van nieuwe websites.

Joomla designers: Joomla-designers.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven wat Joomla designers voor jou kan betekenen en aanbiedt? Schrijf je dan in voor onze maandelijke nieuwsbrief.